ATT bölümü öğrencisi olan ve bölümünü 4 yıllık bir bölüme tamamlamak isteyen öğrencilerin ATT sınavsız geçiş bölümleri nelerdir diye merak etmesi en olağan durumdur. Acil tıp teknisyenliği bölümü ülkemizde artık pek çok öğrencinin tercih ettiği ve okuduğu bölümlerden bir tanesi. Fakat öğrencilerin bir kısmı iki yıllık olan bu ön lisans bölümü 4 yıllık bir lisana bölümüne tamamlamak ve daha iyi bir kariyer sahibi ve iş sahibi olmak istemektedirler. İşte burada da devreye ATT sınavsız geçiş bölümleri nelerdir sorusu girmektedir. Fakat ister Acil Tıp Teknisyeni bölümü olsun ister herhangi başka bir bölüm sınavsız olarak geçiş sağlamak mümkün değil. 2 yıllık ön lisans bölümü okumakta olan öğrencilerin DGS sınavına girmesi ve aldıkları puan ile bölümlerini 4 yıllık lisans programına çevirmeleri mümkün. Şimdi sizlere bu yazımızda DGS hakkında ve ATT sınavsız geçiş bölümlerihakkında bilgiler vereceğiz.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Nedir?

Dikey Geçiş Sınavı yani kısaca DGS, 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açık öğretim ve ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim veren lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılan sınavdır. Sınavda uygulanmakta olan testin genel amacı, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir. 60 adet sözel 60 adet sayısal soru sorulmaktadır. Toplam 120 soru için 150 dakika süre verilmektedir. Sınav için ÖSYM’nin belirlediği tarihlerde başvurular yapılmaktadır. Başvuru yapan öğrenciler belirlenen tarihte dikey geçiş sınavına girmeye hak kazanırlar. Sınav sonuçları açıklandığında da kendi ön lisans bölümlerinin geçiş yapabildiği lisans bölümlerinden tercih yaparlar.

Acil Tıp Teknisyenliği Dikey Geçiş Sınavı Bölümleri Nelerdir?

ATT sınavsız geçiş bölümleri daha doğrusu yukarıda size açıkladığımız gibi ATT dikey geçiş bölümlerini şimdi sizlerle paylaşacağız. Öncelikle acil tıp teknisyenliği nedir ona bakalım. Acil tıp teknisyenliği, ambulans ve acil servislerde acil tıbbi müdahale gereken hastalara ilk müdahaleyi yapan görevlilere denmektedir. Acil tıp teknisyenleri yani ATT’ler ilaç yapma yetkisine sahip değillerdir. Ancak bir doktor talimatı ile ilaç uygulayabilirler. Bölüm hakkında kısaca bilgiler verdiğimize göre bakalım ATT bölümü DGS geçiş bölümleri nelermiş;

Sata Eğitim Koçluğu, konuyla ilgili sizlere en kaliteli hizmeti vermektedir. Bilgi almak için bize ulaşın!

Diğer konular ile ilgili buraya tıklayınız.

İletişim Bilgilerimiz

Çağrı Merkezi: 0850 241 86 16
Whatsapp – Viber Hattı: +389 75 471 995
E-posta: [email protected]
Instagram: sataegitim
Facebook: makedonyauniversitekayit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir