Mimarlık Yüksek Lisans Ekşi sözlükte en fazla yorum alan eğitim programlarından biridir. Mimarlık alanında yüksek lisans yapmalı mıyım? Yapmamalı mıyım? Gibi sorular en çok sorulan sorulardan biridir. Akademi hayatı düşünüyor veya kariyer hayatınızda seviye atlamak istiyorsanız yüksek lisans olmazsa olmazdır diyebiliriz. Mesleğinizi özel sektörde devam ettirmek istiyorsanız iş bulmak için de size çok büyük artılar sağlayacaktır. Mimarlık Yüksek Lisans Ekşi de yazdığı dibi yapmanız gereken tek şey yüksek lisans eğitiminizi tamamlamak.

Lisans eğitiminde mesleğin misyon ve vizyonu tam anlamıyla öğrenilmesini amaçlar. Bu çerçevede lisans eğitiminde öğrenci kavramlar, kuramlar ve mesleki el becerilerini geliştirecek dersler alırlar. Yüksek lisans eğitim programında ise bu elde edilen bilgi ve birikimin üstüne uzmanlaşma, derinleşme ve araştırma yeteneğinin geliştirilmesi amaçlanır.

Mimarlık Alanında Yüksek Lisans ve Başvuru Koşulları

Mimarlık Yüksek Lisans Ekşi ilk basamağı lisans eğitimini tamamlamış olmaktır. Yüksek lisans eğitimi alan öğrenciler aynı zamanda doktora eğitimine de başlayabilirler. Bu alanda yüksek lisans yapabilmek için üniversitelerin ilgili alanlarında tarif edilen koşulların yerine getirilmesi gerekir.

Mimarlıkta yüksek lisans eğitim programları tezli ve tezsiz olarak ikiye ayrılır. Tezli ve tezsiz olarak ikiye ayrılmaktadır. Her üniversitenin başvuru koşulları ve alım koşulları farklı olsa da genel itibari ile yüksek lisansa nasıl başvuru yapılır ondan bahsedeceği. ALES sınavı, diploma puanı, YDS sınavı ve üniversitenin yapacak olduğu bilim sınavları ve mülakatlarının hepsinden belli bir puan almak gerekir. Tabii bu taban puanı alınca yüksek lisansa yerleştim diyemiyorsunuz. Kontenjan ile sınırlı olan yüksek lisans eğitim programları için rekabet oldukça yüksektir. Mimarlık Yüksek Lisans Ekşi yapmak için bu saydığımız tüm sınavlardan ciddi anlamda iyi bir puan çıkarmalısınız.

Eğitim Programlarına Kabul

Mimarlık yüksek lisans belki de en fazla yorum alan eğitim programlarından biridir. Yüksek lisans eğitim programına kabul edildikten sonra ortalama bir yıl akademi kuramsal ve kavramsal çerçevede eğitim alınır daha sonra tez yazma aşamasına geçilir. Yüksek lisans yaparken aynı zamanda doktoraya da başlamak mümkündür.

Sata Eğitim Koçluğu, konuyla ilgili sizlere en kaliteli hizmeti vermektedir. Bilgi almak için bize ulaşın!

İletişim Bilgilerimiz
Whatsapp – Viber Hattı: +389 75 471 995
E-posta: [email protected]
Instagram: sataegitim
Facebook: makedonyauniversitekayit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir