Hukuk bölümünün son yıllarda popüler olması ile sorulan bir soru da açıköğretim hukuk bölümü var mı olur. Birçok açıköğretim programı imkanı sunan üniversitelerde açıköğretim hukuk bölümü var mı diye merak edilir. açıköğretim hukuk bölümü var mı sorusuna bazı hukukçular tepki göstermiş ve böyle bir imkan olmasına karşı çıkmıştır. Açıköğretim programı ile üniversite mezunu olmak oldukça kolay bir yol olmaktadır. Bu seçeneği başka bölümlerde de değerlendirmek isteyen adaylar açıköğretim hukuk bölümü var mı diye araştırmaktadır. Bu isteklerini bildiren adaylar bazı hukukçulardan tepki görmüştür. Hukuk fakültesini açıköğretim programı ile almanın doğru olmayacağını savunan hukuçular oldukça fazladır ve bunun olmasına karşı çıkarak engellenmesini istemişlerdir. Şuanda açıköğretimde böyle bir program bulunmamaktadır.
Türkiye hukuk fakültesi eğitim sistemi nasıldır?
Ülkemizde günümüzde bulunan 35 devlet üniversitesinde, 49 vakıf (özel) üniversitelerinde olmak üzere toplamda 84 adet hukuk fakültesi ile eğitim- öğretim verilmektedir. Hukuk fakülteleri öğrencilerine ise kontenjan olarak toplamda 15 bin 227 öğrenci sayısına sahiptir. Devlet üniversitelerinde bu kontenjanların tamamı dolarken özel üniversitelerde %90’a kadar dolduğunu görmekteyiz. Bu nedenle devlet üniversiteleri daha yüksek puanlar ile öğrenci yerleştirmeleri yaparken özel üniversitelerdeki puanlar daha düşük olarak yerleştirme yapar. Son yıllarda popüler olan diğer bir bölüm ise adalet okumaktır. Bu bölüm ayrıca DGS yolu ile hukuk bölümüne geçişi sağladığı için de oldukça talep görür. Öğrenciler bu yöntem ile hukuk bölümünden mezun olur.burada kontenjan ise 567 kişidir. Yani oldukça yüksek puan ile ve az sayıda kişi alan bir bölüm ciddi anlamda çalışmayı gerektirir.
Açıköğretimde olan lisans ve ön lisans bölümleri:
- Anadolu Üniversitesi (AÖF)- felsefe, halkla ilişkiler ve reklamcılık, sosyal hizmet, tarih, yönetim bilişim sistemleri, sosyoloji, türk dili ve edebiyatı, sağlık yönetimi, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, iktisat, maliyet, kamu yönetimi, işletme, uluslarararası ticaret ve lojistik yönetimi, konaklama işletmeciliği, havacılık yönetimi.
- Atatürk Üniversitesi (ATA-AÖF) – halkla ilişkiler ve tanıtım, işletme, sosyal hizmet, sosyoloji.
- İstanbul Üniversitesi (AUZEF)- coğrafya, felsefe, iktisat, işletme, sosyoloji, tarih.
Sata Eğitim Koçluğu, konuyla ilgili sizlere en kaliteli hizmeti vermektedir. Bilgi almak için bize ulaşın!
Diğer konular ile ilgili buraya tıklayınız.
İletişim Bilgilerimiz
Çağrı Merkezi: 0850 241 86 16
Whatsapp – Viber Hattı: +389 75 471 995
E-posta: [email protected]
Instagram: sataegitim
Facebook: makedonyauniversitekayit