İstanbul OBS ve okul yönetim yazılımı olarak bilinen ve öğrencilerin verilerinin iki taraflı olarak yönetilmesini sağlayan veri tabanlarıdır. Bir cümle ile kolay bir şekilde özetlediğimiz bu sistemler aslında teknolojinin, eğitim dünyasına sunduğu en büyük avantajlar arasında yer almaktadır.

İstanbul OBS, daha önceleri çevrim dışı yazılımlar olarak sadece okulların ilgili olan kurumları tarafından kontrolü sağlanıyordu. İnternet kullanımının genişlemesi sayesinde hem bu programları yönetenler hem de kullananların birçok zahmetten kurtulduğunu anlamak için sizden birkaç nesil önce mezun olmuş abi ve ablalarınız ile sohbet etmeniz yeterli olacaktır.

Teknolojide yaşanan bu devrim niteliğindeki yeniliklerden sonra, özellikle öğrenciler ile üniversitelerin ilgili kurumları arasında yaşanan fiziki yorgunluk ve işlerin aksaması büyük ölçüde azalmış olması OBS’ ler sayesinde mümkün olmuştur. Aynı zamanda öğrenci ve hocalar arasındaki iletişimin de birden fazla konuda daha sağlıklı ve hızlı olmasını sağlamıştır.

İstanbul Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) Ne İşe Yarar?

İstanbul OBS temelde okulun öğrenci veri tabanlarının depolandığı başka birimlere bağlı olarak çalışır. Okulun izin verdiği ölçüde, öğrenciler de kendi profilleri ve verileri üzerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Öğrenciler, kendi profilleri üzerinde değişiklik yapma, işlerine yarayacak verileri görüntüleme ve OBS üzerinden yapılması gereken işlemleri tamamlamaları için bir kullanıcı adı ve şifreye ihtiyaçları duyarlar. Bu şifreler genellikle üniversitenin öğrenci işleri tarafından öğrencilere verilir. Yazılı bir kural olmasa da kullanıcı ismi genellikle öğrencinin numarası olmaktadır.

Dünden Bugüne İstanbul Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)

Ülkemizde OBS olarak kullanılan yazılımların birçoğu, iş yönetimi ve ticaret alanında kullanılan sistem kodları ve yapıları baz alınarak oluşturulmuştur. Ülkemiz yazılım teknolojileri ile ilk tanıştığı yıllarda ortaya çıkan OBS yazılımları, başka sektörlerde kullanılan yazılımların modifiye edilmiş hali olarak tanımlanabilir. Bu dönemler de yazılım teknolojilerinin maliyetinin yüksek olması bu durumu oluşturmuştu.

Günümüzde kullanılan OBS’ ler ile sınıf listeleri bile otomatik olarak belirleniyor. Öğrenciler istedikleri derse sistem üzerinden kendileri kayıt yaptırabiliyor. Bu da o derse katılan öğrencilerin otomatik olarak sistemde toplanmasını ve bir listenin kendi kendine oluşması anlamı taşıyor.

Sata Eğitim Koçluğu, konuyla ilgili sizlere en kaliteli hizmeti vermektedir. Bilgi almak için bize ulaşın!

İletişim Bilgilerimiz
Whatsapp – Viber Hattı: +389 75 471 995
E-posta: [email protected]
Instagram: sataegitim
Facebook: makedonyauniversitekayit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir