Uluslararası İlişkiler Ekşi, dış politika, uluslararası anlaşma, ticaret, ekonomi ve uluslararası kalkınma gibi konuların incelendiği lisan ve yüksek lisans bölümüdür. Tahmin edileceği gibi, uluslararası ilişkilerin geniş kapsamı ekonomi, siyaset, hukuk, siyaset bilimi, sosyoloji, teori ve hatta psikoloji alanlarını kullanarak disiplinler arası yaklaşım gerektirir.  Akademik bir disiplin olan bölüm hem teoride hem de pratikte oldukça zor ama bir o kadar da güzel bir bölümdür.

Uluslararası ilişkiler okumak isteyen bireylerin öncelikle üniversite sınavlarına eşit ağırlık puan türü ile girmeleri gerekir.

Kelime tanımına gelirsek Uluslararası İlişkiler Ekşi, sivil toplum kuruluşlarına, devlet kurumlarına ve özel sektöre, dünyanın stratejik açıdan önemli bölgelerinde, politikalarını formüle etmelerine yardımcı olur. Dış ülkelerle ilişkilerin daha sağlam temellere dayandırılmasını sağlar ve yürütmesinde görev alır.

Uluslararası İlişkiler Bölümünde Alınan Dersler Nelerdir?

Öğrencilere küresel ilişkileri siyasi, ekonomik ve kültürel açıdan değerlendirmeyi, bu kavramlar arasındaki ilişkiyi uluslararası bağlamda analiz ederek kavrama becerisi kazandırmayı amaçlar.

Uluslararası İlişkiler Ekşi lisans programında ilk sene alanla ilgili temel kuram ve kavram dersleri vardır. Kültür derslerinin yanında ekstra yabancı dil dersleri de vardır. Siyasi Tarih, Hukuk, Araştırma Teknikleri, Uluslararası Hukuk dersleri ile öğrencilerin çok yönlü gelişimine yönelik Girişimcilik ve Proje Kültürü dersi de verilmektedir. Üçüncü akademik yılda ise ülkemizde, coğrafyamızda ve dünyadaki siyasi gelişmeleri kavramaya ve yorumlamaya yönelik dersler ağırlık kazanmaktadır. Ayrıca ilgi alanlarına göre bölüm içi ve bölüm dışı ders seçenekleri sunularak öğretimde çeşitlilik sağlanması hedeflenmektedir. Dördüncü yılda ise bölüm içi ve bölüm dışı ders seçenekleri çeşitlenerek öğrencinin ilgi alanlarına göre olgunlaşması sağlanmaktadır.

Uluslararası İlişkiler Okuyan Bireylerin Mezun Olduktan Sonra Çalışma Alanları Nedir?

Uluslararası İlişkiler Ekşi mezunları ilk başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere, uluslararası örgütlerde, Avrupa Birliği kurumlarında, özel şirketlerde, medyada, siyaset ve dış politika birimlerinde, bankada, kamu ve özel kurumların dış ilişkiler bölümlerinde çalışma olanakları elde ederler.

Akademide kalmayı düşünen bireyler için lisans eğitim sonrasında yüksek lisana geçerek bölümde uzmanlık kazanmaları daha sonra da doktora yapmaları gerekmektedir.

Sata Eğitim Koçluğu, konuyla ilgili sizlere en kaliteli hizmeti vermektedir. Bilgi almak için bize ulaşın!

İletişim Bilgilerimiz
Whatsapp – Viber Hattı: +389 75 471 995
E-posta: [email protected]
Instagram: sataegitim
Facebook: makedonyauniversitekayit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir