Yurtdışında üniversite okumak, dünyanın en iyi ve kaliteli üniversitelerinde Türkiye’nin maliyetine eğitim almanın yanı sıra, gittiğiniz ülkede çalışma, oturma ve vatandaşlık imkânları da son yıllarda popüler hale geldi. Yurt dışındaki okulların sunduğu burslar, çalışma olanakları ve diğer avantajlar öğrencilerin ilgisini çekiyor ve eğitimlerini yurt dışındaki üniversitelerde almaları için etkileyici bir neden olabiliyor.

  Yurtdışında eğitim alma olasılığını değerlendirirken, kapsamlı bir araştırma yapmak önemlidir. Araştırmanızı yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalar:

Bu bilgiler ışığında, yurt dışında eğitim almış danışmanlarımız, gelecekteki eğitiminiz ve kariyeriniz için en iyi yeri seçmenize yardımcı olabilir. Hemen SATA eğitim koçluğu programları ile yurtdışında üniversite eğitiminize başlayabilirsiniz. Daha fazla bilgi almak ve evraklarınızı göndermek için buradan ilgili kısıma gidebilirsiniz.

Danışmanlarımız, kabul sürecinden başvuru evraklarının takibine, başvurunun sonuçlandırılmasından vize ve konaklama düzenlemelerine kadar her alanda öğrencilere destek oluyor. Yıllardır birlikte çalıştığımız okullarla çalışıyorlar.

Yurtdışı Üniversiteleri Kabul ve Başvuru Koşulları ✔️

Yurtdışı üniversite kabul ve başvuru koşulları aşağıda belirttiğimiz gibidir;

Yurtdışında Üniversite Okumak sanıldığı kadar zor değil. Türkiye’de temsil ettiğimiz anlaşmalı kurumlarımızın birçoğu, gerekli hazırlık dönemini tamamlamaları koşuluyla sınavsız öğrenci kabul ediyor. Her üniversitenin kabul şartları farklılık gösterebilir ancak bazı temel şartlar hepsi için geçerli sayılabilir.

 Öğrenciler 12. sınıftayken okullara başvurmalıdır. Başvuru ne kadar erken yapılırsa kabul edilme olasılığı da o kadar yüksek olur. Bu şekilde, öğrenciler şartlı kabullerini alır ve son yıllarını buna göre planlarlar. Bazı okullar şartlı kabul vermeden önce İngilizce yeterlilik belgesi ve final not ortalaması isterken, diğerleri bu belgeleri hiç istemez. Bunlar gerekli olduğunda danışmanlarımız sizi bilgilendirecektir.

Makedonyada eğitim almak isteyen öğrencilerimiz için oluşturduğumuz kabul şartları içeren makalemize buradan ulaşabilirsiniz.

Yurtdışında Üniversite Okumak ve Makedonya Üniversitesi Eğitim Fiyatları için İlgili içeriğimize buradan ulaşabilirsiniz.

Yurtdışı Üniversite Fiyatları

   Yurtdışında Üniversite Okumak istediğinizde, yurtdışı üniversite fiyatları, konaklama, yiyecek ve içecek gibi ekstra masraflar için ödeme yapmanız gerekebilir. Bunlar nerede okuduğunuza ve hangi üniversiteyi seçtiğinize bağlı olarak değişebilir. Bazı ülkelerde yaşam koşulları, konaklama seçenekleri, yeme-içme ve üniversite masrafları pahalı; bazılarında ise çok ucuzdur.

 Yurtdışında bir üniversitede okumak için ailenizle veya arkadaşlarınızla yurtdışına taşınmayı düşünüyorsanız, aşağıda sizin için yurtdışında üniversite eğitimi için en pahalı ve en ucuz ülkeleri araştırdık.

  Yıllık öğrenim ücretleri, konaklama ve yaşam giderleri dahil edildiğinde üniversite eğitiminin yıllık 50 bin dolara mal olduğu ilk ülke ABD’dir. Kanada 34.000 dolar, İsviçre 27.000 dolar ve Avustralya 25.500 dolar ile en pahalı ilk dört ülkeyi oluşturuyor.

  Yurtdışı eğitim maliyetlerinin en düşük olduğu ülkeler Polonya, Almanya, İsveç, Ukrayna, Macaristan, Makedonya ve Polonya’dır.

Yurtdışında Üniversite Yaşamı

Yurtdışında Üniversite Yaşamı
Yurtdışında Üniversite Yaşamı

Yurtdışında üniversite yaşamı, öğrencilerin gıda ihtiyaçlarını üniversite yurtlarının yakınındaki büyük marketlerden kolaylıkla karşılayabilirler. Bazı üniversiteler yabancı öğrenciler için kampüs yurtları sağlarken birçoğu sağlamamaktadır.

Yurt dışında okuyan öğrenciler barınma ihtiyaçlarını karşılamak için 2-3 arkadaşıyla birlikte ev kiralayabilirler. Uluslararası ev kiraları kiralanacak evin lüksüne, semtine ve konumuna göre değişmektedir.

Yurt dışına eğitim için gidiyorsanız, para birimi ziyaret ettiğiniz ülkeye veya hesap açtığınız yere bağlı olarak değişebilir. Öğrenciler kendi ülkelerindeki diğer bankalarda da hesap açabilirler.

Makedonya’da yaşam ile ilgili detaylı bilgi için Üsküp ile İlgili içeriğimize bir göz atın